APOCALYPS

Joop Hagen

Razendsnel verspreidt het zich
een leeg en onbestemd gevoel
dient zich aan het eind der tijd
met slechts één sinister doel

hels symbool van drie maal zes
openbaart als gruwelijk getal
zinloos kwijnen jaar na jaar
de tijd van rotting en verval

een wereld zal in chaos sterven
spijt en pijn door merg en been
geen lieve god kan dit nog keren
pure angst grijpt om zich heen

geen erbarmen geen vergeving
zinloos knielen bidden smeken
gesloten is de weg tot inkeer
slechts de doden zullen spreken

miljoenen vormeloze monden
kreunen onbestemde woorden
verworpen engelen bezingen
nooit begrepen slotakkoorden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘APOCALYPS’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.