INLOGGEN
«»

om Dante te doen blozen

de hel komt weer eens nader
nader tot de aarde
ze spookt altijd wel ergens rond
na haar doortocht zijn er weinig nabestaanden
voor wie de hel het leven wordt
de omgeving gaat hermetisch dicht
Hermes mocht als enige in de Hades
de doders gaan hun gang

lach niet te snel
dit is Europa
de hel is overal
de uitbraak is een virus
en niemand is immuun
meestal lijkt alles heel onschuldig
een aanval op de media
wat niet weet niet deert
geen nieuws is goed nieuws
zelfs als de stank van dood
het hele land overspoelt

Europa stelde daden
waarvan Dante nooit kon dromen
pas op voor politici
met perspestgedrag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘om Dante te doen blozen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.