Een reporter in Turkije

Dakoyria

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden...
Een reporter die door pure ontzetting niet meer
versloeg Wat hij zag was niet te bevatten, meer
dan hij verdroeg...

Het vage geluid van een kind bedolven door het
puin van ingestorte gebouwen Het leven desondanks
nog kunnen behouden? Slechts meerdere handen
graven, verder geen enkel bruikbaar hulpgerei!

Loodzware brokstukken krijg men desondanks als
een wonder, opzij! Het menselijk wezen uit zich nu
luider, daarna holle meer dan paniekerige ogen die
het daglicht op haar weg vindt

Gered! Het dringt tot geen enkele omstander door,
laat staan dat men vermoeden kon dat het meer dan
ernstig gewond raakte hoor. Familieleden, uitzinnig
van vreugde Voor hoelang nu transport van geen kant

wil deugen? Geen weg die nog maar enigszins
begaanbaar is... Ziekenhuizen mijlenver weg en overvol...

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een reporter in Turkije’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.