Wolk

Mira

Ik heb allerlei gedachten
Maar ik kan er niet goed bij
Ik voel de wind, ik voel de zon
Maar ik voel me niet als mij
Mijn ziel heeft me verlaten
Het zweeft hoog boven het volk
Observerend en met afstand
Onbereikbaar op een wolk
Laat het naar mij toe afdalen
Zodat ik me kan verbinden
Zodat ik weer heel kan worden
En mezelf terug kan vinden
Een moment van verlichting
Een klik, een nieuw verbond
Maar dan breek ik plots uiteen
In duizend stukjes op de grond
Haastig zoek ik naar mezelf
Ik verzamel ieder deel
Met lijm en veel zorgvuldigheid
Word ik weer een geheel
Maar de spanning bouwt weer op
Doe daar zorgen en angst bij
En dan vlucht mijn ziel weer weg
Naar een wolk ver boven mij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 01-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mira (Actief sinds: 01-03-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wolk’ van Mira zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.