afscheid

Natasja Delanghe

hier stap ik uit
de reis is hels geweest
langs dorpen van pijn
en bossen vol leugens

afscheid is zoet

niet bitter en verbitterd
zoals hypocrisie
zoals minachting
zoals eenzaamheid
zoals onmacht

afscheid is een hemelbed

en ik hunker naar slaap

hier stap ik uit
zonder zak vol dromen
en met een tas boordevol tranen
hier stap ik uit
langs deze berm van stilte
op dit aftandse pad
hier stap ik uit

afscheid is een omhelzing

niet zoals liefde
niet zoals kinderen
niet zoals moeders

afscheid is zacht

hier stap ik uit
de reis is vergeefs geweest
langs rivieren van geweld
en zeeën vol verraad

hier stap ik eruit

waar besef
totale alleenheid is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Natasja Delanghe (Actief sinds: 11-11-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘afscheid ’ van Natasja Delanghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.