Genieten van amateur pianovirtuozen

Dakoyria

Ik genoot intens van de t.v.; pianovirtuozen
deden als amateurs volop mee, stelden tevree
Zomaar onverhoeds weg geplukt uit een sobere
stationshal waar zij zich ophielden bij een daar
zomaar staande piano en waagden zich zomaar
aan eigen spontaan spel waar zij zich onbespied
dachten
In een onopgemerkte hoek werden zij gade
geslagen door absolute vakmensen, het kende
zijn weerga niet Van nature begaafd werden zij
later louter positief beoordeeld Veel andere
stationshallen nog aangedaan Er diende zich nog
méér talent aan! Later in een heuse wedstrijd werd
al geselecteerd Uiteindelijk bleven mensen over
van velerlei kunne: jong of oud aankomend of heel
lang gestudeerd Het 'strijdtoneel' speelde zich als
finale af in de Schouwburg in Amsterdam met die
gewéldige akoestiek! Wie er nou de beste was?
Ikzelf zou het niet durven zeggen. Door luidruchtig
applaus en enthousiaste kreten bepaalde mede het
publiek... Wat een performance, een unieke gedachte
temidden van een meerkoppig publiek.
Nog weer een kans geeft het later in het jaar, even-
eens met ouders, partners, kinderen, vrienden en
bekenden om een veelvoud aan stijlen en aanpak,
van meer dan verrukkelijke muziek.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 09-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Zomaar uit stationshallen weggeplukte 'musici' die daar voor eigen genoegen speelden, gezien door verdekt opgestelde beroepsmensen en gelokt in een heuse wedstrijd na selectie, in de Amsterdamse schouwburg met de beroemde akoestiek! De zaal gevuld met enthousiastelingen bij het genieten van unieke performances. Er wacht zelfs later in het jaar meer

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Genieten van amateur pianovirtuozen ’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.