Koningsdag 2024

Trijan

De koning heeft zijn immense rijk herontdekt,
volgens lijstjes was Emmen ongeschikt, voor miljoenen opgedirkt,
van tradities doorspekt.

Ook deze stad heeft hij in zijn hart gesloten,
de menigte verbloemde de gebouwen, protesten die zijn blik vernauwen,
was de slotspeech uit zijn eigen geest ontsproten.

Highlights hadden binnen enkele minuten kunnen worden afgerond,
een quiz deed de tour oprekken, na de lokale topartiest pijlsnel vertrekken,
met hier kom ik weg vertrok hij terstond.

Blauw bloed fanaten die amechtig om een hand smeken,
zelfs Duitse fans deden een smeekbede, alleen Maxima is voor hen de rede,
op toeristisch gebied kunnen de oranjes een potje breken.

De rest van het land zucht mee,
de spanning was immens, zo vlak bij de grens,
geen grote incidenten daarmee is ieder tevree.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 01-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Koningsdag 2024’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.