Roddels zwollen vlot aan

Dakoyria

De roddels zwollen heel vlot aan
Ik, die slechts bij jou thee wilde drinken
gaan
Even vragen hoe het nu is na een inkt-
zwarte tijd die je liever had gemist

Je hebt in volkomen verwarring je woning
kort en klein geslagen Je hebt je rijkelijk
misdragen,,, Niet dat je er enige vat op
had Een psychose plaagde je, kwam op je
pad

Na aanvankelijk ook bij mij hevige afkeer,
won toch medelijden steeds meer
Wie wenst zich nou bewust zoiets? Liever
mijden! Je werd al snel opgenomen en ik
stuurde een bemoedigende kaart...

Zonder enige bijbedoeling vond ik je toch
de moeite waard! Er volgde na ontslag een
uitnodiging om eens samen te gaan eten
Dat lag niet zozeer in mijn planning en ik
móest je het laten weten

En nu, volledig ogeknapt, lopen we langs
elkaar heen Met wel nog een korte groet,
vrijwel meteen Wat is het leven vaak
onvoorstelbaar gemeen!

Dakoyria, 25-2-2024.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Ik raak min of meer bevriend met een man uit een naburige straat. Verliefd ben ik niet, hooguit dat zijn eenzaamheid mij wat ter harte gaat. Dan hoor ik via, via dat hij zijn woning kort en klein heeft geslagen. Hij verkeerde overduidelijk in een verwarde staat. Hij werd een lange poos opgenomen. Bij ontslag wil hij met mij eten wat niet door gaat.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Roddels zwollen vlot aan’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.