jouw jaardag - van harte

Peter Paul Doodkorte

jouw jaardag
ziet terug op wat was
kijkt vooruit ook
naar wat komen mag
gehoopt of verwacht

jouw jaardag
reflecteert hoogtepunten
naast lessen ook
van verlies en tegenslag
die daarbij horen

jouw jaardag
is het feest vieren
van groeien en leren
wie jij bent en doet
voor de mensen om jou heen

jouw jaardag
is een dag van samenzijn
met vrienden en familie
mensen die jij betekent
door te zijn wie jij bent

jouw jaardag
is een dag van verbinding
tussen toen, nu en dan
het vieren van het moment
dat de tijd zo markeert

jouw jaardag
is een dankjewel
gegeven en gekregen
uit liefde, steun en vriendschap
die jij geeft en krijgt

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Verjaardagsgedicht | 6 mei 2024

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘jouw jaardag - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.