sweet sixteen

Peter Paul Doodkorte

vandaag is zo’n bijzondere dag
een dag waarop jij je hebt verheugd
zestien jaar ben jij nu - zo magisch –
een hoogtepunt in jouw jonge leven

hier sluit jij de deur van kindertijd
die voor jou was als die van velen
geplaveid met vrolijke en lastige tijden
ze maakten jou een prachtig jonge meid

het eerste echte diploma heb je al op zak
als basis voor de volgende studietijd
die als jij de arbeidsmarkt betreedt
jouw toekomst verder inkleuren zal

het stepje ooit vervangen door de fiets
zal nu snel plaatsmaken voor de scooter
die je samen met je pa al wist te scoren
alleen nog het rijbewijs moet je nu halen

van patatkraam tot groentenmarktmeisje
de eerste baantjes voor wat extra zakgeld
heb jij inmiddels al geproefd en ervaren
zij helpen jou te weten wat je kunt en wilt

elke dag nog zien we jou verder groeien
wordt jij meer en meer de jonge vrouw
die haar mondje altijd wel bij zich heeft
om een gegeven mening ook te motiveren

in ons leven ben je een speciaal persoon
net als jouw broertjes, neefje en nichtje
die ons telkens de dagen vrolijk maken
door vol de jaren van jong zijn te genieten

waar jij over alles wel wat te vinden weet
zien wij jou elke dag weer verder groeien
je wint de harten van hen die jij ontmoet
door en met jouw sterke persoonlijkheid

de weg naar jouw toekomst ligt nu open
ziet er zonnig helder en opwindend uit
zij vraagt ook om verstandige beslissingen
die niet altijd gemakkelijk te nemen zijn

onze wens voor jou vandaag is eenvoudig
te beginnen met jouw nieuwe levensjaar
wensen wij jou een leven vol avontuur
vol vreugde verwondering en fijne vrienden

gelukkige verjaardag lieverd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-08-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven ter gelegenheid van de 16de verjaardag van Noa Elisabeth Adriaantje Doodkorte | 17 augustus 2022

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘sweet sixteen’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.