jou vier ik - van harte

Peter Paul Doodkorte

op 44-jarige leeftijd man van kracht
weet je het leven is een uitdaging
met zowel goede als mindere dagen

met drie prachtig uitdagende kinderen
adolescent, puber en donderstraal
is elke dag weer een boeiend avontuur

in de dans van die verantwoordelijkheid
vragen de dagen jou een plan en tijd
die niet altijd eenvoudig te vinden is

Sparta is de club die jouw trots maakt
zoals jouw trouwe vriendengroep ook
die voor jou is zoals jij er voor hen bent

met het weten van wat vandaag is
kent de toekomst zijn eigen opgaven
die doordacht gedragen keuzes vragen

dat de tijd jou naast wijsheid daarin
vooral liefde en vreugde brengen mag
dat is vandaag onze welgemeende wens

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven ter gelegenheid van de 44ste jaardag van Patrick (Pieter Johannes) Doodkorte | 2 december 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘jou vier ik - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.