WIE VORST?

Han Messie

In de boeiende Tom Poesverhalen
komt steeds een vereerd iemand naar voren,
laat zich, ofschoon overleden, graag horen,
mag sterke bewondering behalen.

Zijn beschouwen en goedvinden stralen
bij elke beleving, gaan nooit verloren,
zullen alle avonturen bekoren,
geven raad tijdens moeite en dwalen.

Heer Bommel is trots op het uitdagen
van gewaagde taak en onderneming.
Maar diens zelfvertrouwen kan snel versagen.

Na tegenslag, dan wel overwinning
moet Olivier zich steevast afvragen:
"Wat was hierover mijn vaders mening?"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Telkens bij de avonturen van heer Bommel en Tom Poes hoor je heer Bommel zich afvragen: "Mijn goede vader had dit nooit goed gekeurd. Wat zou mijn goede vader vader hiervan zeggen? Als mijn goede vader dit nog eens mee had mogen maken..." De reeds lang ter ziele vader Bommel heeft zijn zoon kennelijk keurig opgevoed en wordt telkens weer genoemd.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WIE VORST?’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.