Steeds meer lentetekens!

Dakoyria

Werkelijk overal waar mijn blik maar even rust,
vertonen zich bloeiende bolletjes, te keur en te
kust... In helder geel en violet De Jasmijn lijkt
er in roze zomaar neergezet

De ekster heeft het opmerkelijk druk in mijn tuin
Houdt zijn kopje wat schuin alsof hij iets hoort
Het lijkt wel alsof het leven vrijwel alleen kinder-
wagens beslaat Zij gaan zonder zielig of woedend

gehuil voort, soms zomaar onverschrokken op straat!

Dakoyria, 3 maart 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Steeds meer lentetekens!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.