Huidslag

Ids Vlieg

Huidslag

Ik heb pukkeltjes op mijn rug.
Soms zijn ze weg, maar ze komen terug.
Ze zitten ook op mijn enkels en mijn borst
naast elkaar, dan wordt het een korst.

“Wat zou het zijn?” vraag ik de dokter.
“Moet ik iets nemen van Gamble en Procter,
een zalfje of een tabletje
of vijf dagen rusten in mijn bedje?”

“Laten we een paar testjes doen” zei de man
om te kijken wat het wezen kan
Gisteren belde hij voor de uitslag.
Het was echt wel een soort van huidslag…

Gedichten navigatie

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ids Vlieg (Actief sinds: 10-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Huidslag’ van Ids Vlieg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.