Kiezen

Trijan

Er valt wat te kiezen,
Verkiezingsleuzen om stemmers op te warmen,
Alles moet beter staat in de verkiezingsprogramma’s,
Partijleiders stellen zich verkiesbaar,
Kiezers vinden oude politiek passé,
Jongeren moeten over de kiesdrempel worden getrokken,
Tijdens de verkiezingen zijn wij weer even elkaars opponenten,
Twijfelaars zijn de kieskauwers,
Tijdens het stemmen zal kiesheid leidend zijn,
Bepaalde politici kunnen wij missen als kiespijn,
Deze politici slaan een verkeerde kiestoon aan,
Kiesgerechtigden dragen een zware verantwoording,
De cirkel is rond als er een kieskring is,
Kiesdelers zorgen voor openheid,
Nette stemmers zijn altijd kieskeurig,
Thuis voel je je in je eigen kiesdistrict,
Darters opteren voor een kiesschijf,
Zij die de weerstand niet kunnen weerstaan hebben last van Kiesplicht
Met zijn tweeën in een stemhokje is onkies,
De nieuwe volksvertegenwoordigers krijgen het zwaar voor de kiezen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-09-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kiezen’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.