Sedatie

Paul Duyvesteyn

Pijnen worden gedempt door serene kalmte
Tijd is verworden tot een gebroken moment
Met gesloten ogen wordt wachten een verlangen
Zachte droomwereld ontspant levensdraden

Zonder stormen en stortregens opent een nieuw wereldruim
Zonnige schaduwen begeleiden deze voorziene waterreis
Licht wuivende grassen doen uitgeleide
Op getijdenrivier is geen rimpeling te zien,
alleen de galjoen laat een onuitwissenbaar spoor na

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sedatie’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.