Laatste uur

Joris Olivier



Nachtlijk duister ontneemt zicht,
maan verzaakt plicht,
regen klettert op d’ruiten,
wind doet oren fluiten.

D’oude man weent in z’n sponde,
weet, is zijn laatste stonde,
zeis en doodshemd staan gereed,
eindlijk eind verleden leed.

Kleinzoon zit aan ‘t bed,
dochter weet hij ‘t niet redt,
‘t laatste uur heeft geslagen
van zijn levensdagen.

Bazuinen schallen doodssein,
d’oude aan ‘t eind van z’n Latijn,
dochter en kleinzoon wenen zacht,
duister wijkt, maan verlicht de nacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Laatste uur’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.