Verleden debatten

Paul Duyvesteyn

Schijnende sfeerbol spreidt bezonken schijnsel over een gesprekstafel,
gelijk verlicht water over tafelrand druipt
Een witte servetmantel huisbergt alle gesprekken,
die lichtjes klinken als deze met vlakke hand wordt gestreeld

Aan tafel zijn bijgevolg vier heren aangeschoven
Zij leggen allen hun gerimpelde handen plat op het linnen damast
Zodra de zandloper is volgelopen, beginnen ze zachtjes te wrijven
Aan hun gezichten zijn verleden debatten af te lezen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 13-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verleden debatten ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.