Karmozijnen pootjes

Paul Duyvesteyn

Een groep stappers zit tussen goudsbloemen in de graskant
Ze overleggen waar te zoeken naar voedsel dat onsterfelijkheid beloofd
In hun tassen zitten stapels encyclopedieën
Een ieder is druk aan het bladeren
Ze hebben het zoeken verdeeld,
de een onder de z, de ander onder de y. Enzovoorts
Zo kunnen ze het alfabet van z t/m m verkennen

Bij de Griekse oppergod Zeus hebben ze gevonden
dat hij dagelijks ambrosia eet
Dan moet zijn vrouw Hera aan dezelfde dis gezeten hebben
Beide goden dragen immers de last van onvergankelijkheid

Bij de v vonden ze onder VS dat er houtkevers bestaan,
onder de naam ambrosiakevers
Bij de t kwam de staat Texas naar voren
Ze pakten hun tassen in en planden een reis naar Austin
In de bossen aldaar hebben ze die kevertjes
in rottende boomstammen aangetroffen
Honderden karmozijnen pootjes hebben ze afgerukt,
ingevroren en mee naar huis genomen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Karmozijnen pootjes ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.