Rob de Nijs overleden

Dakoyria

Met hem en zijn fijne liedjes ben ik opgegroeid
Bijna generatiegenoten en al bekend in mijn
tienerjaren, beiden zelfs nog kort in het zelfde
dorp gewoond
Zijn vaak geziene wandeling met de honden,
dan bij de enige 'echte' bakker ontmoet Voor even
onttroond omdat een gewone sterveling ook eten
doet...
Ook toen nog al zijn liedjes volgend, in een lange
stoet Nu ben ik zelf oud en is híj er niet meer...
Voor altijd dank dierbare Rob, voor steeds die mooie
klanken, iedere keer!




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Ach ja, Rob de Nijs, toen al een begrip voor mij Hem na een verhuizing zomaar persoonlijk tegen komend Een hoeveelheid liedjes, in een lange rij... Steeds voor mij op de achtergrond toch weer daar Me verbazend over zeggingskracht en een ontroerend optreden Me realiserend dat het een lange periode was en hoelang ben ik er zélf nog maar?

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rob de Nijs overleden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.