Onze aardbol

Gertjan van der Kraan

Onze aardbol

Deze hele grote aardbol
Is echt helemaal vol
En toch ook weer hol
Want niets is te dol
Als we met veel lol
Die ondergedoken mol
Verstoken in zijn rol
Als een verscholen knol
Geestelijk helemaal dol,
Voor hem die zijn rol,
Uitbuit voor eigen lol
Waarvoor hij de tol
Als een soort flapdrol
Ervaart als een knot wol


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onze aardbol’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.