Uiteenlopende kringen

Dakoyria

Je verkeert jarenlang in uiteenlopende kringen
Steeds weer dat andere omgangsvormen rond
gingen

Je krijgt te maken met uiteenlopende culturen,
leeftijdsverschillen, 'buitenlandse' medelanders
Zo gemakkelijk wel dat je dan een bok schiet...

Je schaamt je achteraf naar en tot je groot verdriet
Aan de andere kant: als je al die voetbalhooligans
ziet...

Ik beoordeel niet zómaar verkeerd... Gebrek aan
inzicht? Bestaat er nog een algemene norm dan?
Al bijna dat ik opeens van kleur verschiet...


Dakoyria, 5 april 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uiteenlopende kringen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.