Uitbuiken

Trijan

De kerstdis is in transitie,
weken wandelen de menu’s door ons hoofd, haute cuisine wordt klaar gestoofd,
het vreet energie.

De dis wordt kostelijk geserveerd,
nog een extra hap tot besluit, uiteindelijk moet het onze buik uit,
inwendig wordt steevast gepureerd,

De broekriem laten wij een tandje vieren.
energieplafond wordt overschreden, de ontluchting wordt angstvallig vermeden
nog even denken aan de gevallen dieren.

Onze buik moeten wij ontlasten,
gasreserves naderen een kritische hoogte, met wijn hebben wij geen last van droogte,
wij proosten nog een keer met onze gasten.

Voor de buurt sluiten wij de luiken,
wij ploffen neer op de sofa, sloffen blijven in de la,
en dan het jaarlijks uitbuiken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uitbuiken’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.