Slapende mensen op straat

Dakoyria

Tevreden luister ik naar de welluidende radio
Muziek waarvan ik geniet en hou
Het is heerlijk warm in de kamer en opeens
een besef dat ik NU liever niet wou:

Beelden online van mensen, getergd door de
kou en slapend in de open lucht op straat...
Ook hen raken hagel en regen, zo koud als
het hun vergaat

Dan is dit alles weer even snel uit mijn
gedachten Ik verlang naar wat lekkers en kan
niet wachten... Een contrast dat niet zo uit-
gesproken zou moeten bestaan

Ik kan het alleen en á la minute niet veranderen,
houd het daarom ver bij me vandaan...

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 25-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Als je er -hoe kortstondig dan ook- op let, hoe goed we het in wezen nog hebben ondanks grote maatschappelijke problemen... Er zijn mensen die honger en dorst hebben, veel kou lijden en buiten moeten slapen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Slapende mensen op straat’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.