Klagen

Trijan

Klagen is ingebed in ons culturele erfgoed,
bij tegenwind zuchten wij in koor, de politiek geeft gehoor,
de oppositie orakelt ongekende rampspoed.

Hoe zouden mensen uit de derde wereld naar ons kijken,
zij zitten er zonnig bij, zelfs hun minimalistische bestaan maakt hen soms blij,
NU is belangijker dan voor de toekomstgedachte bezwijken.

Hoge energierekening is niet hun probleem,
leemhutjes voor hun schamele bezit, kleding heeft nooit de juiste snit,
de regering luistert niet naar hun geween.

Creativiteit leert hen de dag te overleven,
zoeken naar het ene lichtpunt, waarbij je je naasten iets gunt,
een stabiel bestaan daar zouden zij alles voor geven.

Wie heeft er het meeste recht op klagen,
ons systeem geeft geen ruimte voor deze vragen, wij zullen onze eigen onvrede moeten dragen,
ons welvaartspiraal zal continu aan onze bestaanszekerheid knagen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Klagen’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.