Verwondering

Jean Martin De Wet Hulscher

Verwondering

Soms…. in een verloren moment,
zonder dat mijn rede mij beticht,
word ik stil,
zie de dingen in een ander licht,

voel de betekenis,
maar kan het niet omvatten.

Het is een ijle schoonheid die tot mijn hart spreekt,
niets van rede dat in mij preekt.

Dan… is het voorbij.
Het was niet in woorden te vatten,
toch blijft het beeld,
en de verwondering in mij..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jean Martin De Wet Hulscher (Actief sinds: 09-04-2024)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verwondering’ van Jean Martin De Wet Hulscher zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.