Ten Hemel is gedragen

wil melker

 ik zweer niet meer
 op zwaarden kruizen
 en oeroude religies

 hun symboliek
 is achterhaald verkracht
 en valselijk gebruikt

 zoals de glas in loden ruit
 waarop gebrandschilderde kunst
 ten hemel is gedragen

 geen vragen over de
 gepaste eerbied voor verleden
 zij zijn verwerkt in mijn heden

 ik leef vandaag en morgen
 deel die cirkel met zovele de rest
 kan me voor even niet meer schelen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ten Hemel is gedragen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.