Te laat om nog te kunnen vertalen

Dakoyria

Het is helaas te laat om naar hen nog
te kunnen vertalen: Die al moeilijke
dertiger jaren, erna de afschuwelijke
oorlogstijd
Wel oprecht overtuigd dat ik ook
positiviteit en liefde kon 'binnenhalen'.
Gemaskeerd wel door diepe frustratie
en uitgesproken werd het daarom nooit
In alle oprechtheid in het hier en nu
kunnen bedanken toen zij vroeger het
amper hebben gerooid Een eerlijk gemeend
'Dank jullie wel'! Jullie hebben naar vermogen
toch nog enige liefde rond gestrooid.

Dakoyria, 4-5-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Te laat om nog te kunnen vertalen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.