Geen thuis Palestina

Hafs Chabane

Geen thuis


In het land van genocide, oorlog en pijn.
Vluchten mensen voor onveiligheid, krachteloos en klein.
Geen huizen, alleen vernielde woningen en angstige nacht, door vallende bommen als vallende sterren zonder pracht.
In de kou zoeken zij naar een hoopvolle kracht.

Genocideschaduwen maken de grond donkerder en zwaarder.
Een volk dat vlucht met een diepe zucht, op zoek naar een veiliger huis.
Geen vensters, geen deuren en geen dak, enkel een eindeloze reis.
In de schemering van angst zoekt men veiligheid, een thuis waar geen oorlog is.

Geschreven door Hafs Chabane

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hafs Chabane (Actief sinds: 18-02-2024)

Informatie bij het gedicht

Ik heb het geschreven over de conflict in Palestina en genocide meemaken. Elke dag huizen verwoest Free Palestine

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geen thuis Palestina’ van Hafs Chabane zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.