Vlamtrillende bladeren

Paul Duyvesteyn

Waar geweervlammen doorgewroette bodems kreukelen
Fladderen vogels verstijfd op, onwennig van luid lawaaigewoel
Hun rustplaats afgenomen door ongeleide vuurvijanden

Waar lichtspuwende granaten huis en boomgaard ontvlammen
Vluchten zij verstrengeld, verbijsterd door wreed strijdgeweld
Huis en have als verwoede brandhaard achterlatend

Waar zwaar geladen tanks door steenwal walsen
Knakken oprijzende boomstammen met vlamtrillende bladeren
Plat gereden velden verbaasd met bezeten gramschap verzakend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlamtrillende bladeren’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.