diep purper

Geert Messelis

meisje zonder schoentjes
op haar blote voetjes
danst ze over rozen
als een wolk
die hangt te blozen
lief kind
rozen hebben doornen
buig en sluit je ogen
kind geef acht
voor die verdwaalde kogel
die op je wacht

purper wordt de dag
die jij niet meer ontmoeten mag
je zal op een bed van rozen
nooit meer minnekozen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘diep purper’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.