Ingelijste liefde

Joris Olivier

Ingelijste liefde

Liefde raakte mij als stralen van de lentezon
in de meidagen van mijn jeugdig leven,
toen ik mijn eerste verliefdheid proeven kon,
ik mijn hart aan die ene wilde geven.

Aan haar, hoog verheven, onbereikbaar,
gelijk een Edelweiß ontluikend in ochtenddauw.
Mijn blik verloor zich in meren zo blauw,
mijn hart dat sneller slaat, ik haar verholen ontwaar.

Mijn woorden waren als vogels op de vlucht,
die ik wilde vangen in mijn handen, mij ontglipten,
mijn stem die slechts ruimte bood voor een zucht.

De tijd vergleed als een windvlaag, zo snel voorbij,
zij bleef in mijn gedachten, bleef altijd dichtbij,
de herinnering aan mijn eerste liefde ingelijst in mij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ingelijste liefde’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.