Een moment met jou

Ditte

Jouw ogen
staan me helder voor de geest
ik kan het bijna niet geloven
maar toch, het is realiteit geweest

Je moest lachen en keek me aan
seconden minuten het duurde lang
ik bleef zitten, jij bleef staan
vanbinnen trilde het, maar 'k was niet bang

Jij en ik, het voelde goed
maar tegelijkertijd ook wel zo raar
verwarrend is het, hoe je doet
we passen toch niet bij elkaar?

Je bent anders dan ik ben
jouw leven is anders dan die van mij
je bent leuker dan wie ik ken
maar er bestaat geen eens een "wij"

Ik snap wel dat het niet gaat
Ik snap heus wel dat het niet kan
maar als er ook iets als dromen bestaat
dan lijkt het wat normaler, ja dan

Dan ben ik soms al verder: al ouder en al wijzer
dan denk ik soms een beetje ver:
ik een oma, jij een opa, allebei al heel wat grijzer
maar dit kan niet, nee, dit gaat te ver

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 12-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ditte (Actief sinds: 19-10-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een moment met jou’ van Ditte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.