Maanreis

Paul Duyvesteyn

Op het strand gezeten
Ben ik zandkorrels aan het tellen
Ik doe ze in een boterhamzakje
Zodra ik bij de twintig ben
Ga ik je bellen
We kunnen dan samen verder gaan
We wachten nu even
Tot de zee de maan gaat halen
Daarop kunnen we in het licht uitrusten
En om de aarde reizen
Telkens schuiven we een stukje op
Zodat we steeds in het maanlicht zitten
Het zakje vouwen we
in de vorm van een zandloper
Als we hem twee keer hebben gekeerd
Is morgenschemering aangebroken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 09-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Maanreis’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.