Je moet het wél kunnen

Dakoyria

Je moet het van huis uit wel kúnnen,
leven met een intense gretigheid...
Je nadert al de zeven en tachtig jaar
Toch ook veel gemaakt, veel on voor
bereid

Bewonderen doe ik de man die naar
het lijkt, dat zomaar kan
Humor was altijd al zijn geheime wapen
De ondubbelzinnige erkenning van de
onvolmaakt van het bestaan...

Zo op het oog is hij geen spat veranderd
Zou het slechts alleen om de juiste genen
gaan?

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een optimistisch ingesteld mens lijkt gewapend met humor alle stormen in zijn leven te kunnen trotseren... Sterker nog: hij helpt daar vaak ook anderen mee! Een kwestie van de juiste genen?

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je moet het wél kunnen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.