Eenvoud (2)

Jan Balans

‘Eenvoud’ betekent niet hetzelfde elke keer.
Wat nu eenvoud heet, bezat vroeger zelfs geen heer.
En wat vroeger eenvoudig was, kan soms niet meer.

En waarvan iemand zegt: eenvoudig,
is een ander misschien te machtig.
De eenvoud is dan niet waarachtig.

‘Een eenvoudige doch voedzame maaltijd’
is qua inhoud - de geliefde vorm ten spijt -
een zin waar je je makkelijk op stuk bijt.

Bij eenvoud denk ik aan mijn lieve moeder,
die van eenvoudige dingen zeer genoot.
Maar’t fijne zonnetje gaat wellicht ook dood.

Eenvoud is er allengs minder.
Van de mensheid een grote fout?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Balans (Actief sinds: 24-03-2021)

Informatie bij het gedicht

Augustus 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eenvoud (2)’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.