Talent

Trijan

Een gave om iets te zijn,
begaafdheid om te etaleren, kritiek moet je weren,
gevangen in ons brein.

Van onbewust naar bewust,
verkennen is een onzeker pad, fortuin vinden doorzetters in het rad,
kansarmen worden in slaap gesust.

Miskend talent gaat verzuren,
onzichtbaar voor de massa, er rinkelt geen kassa,
verpieteren tussen vier muren.

Talentjachten buitelen over elkaar,
de melkkoe van moderne tijd, het geplaveide pad lijkt voorbereid,
miskend talent is geen bezwaar.

Waarom is talent moeilijk vindbaar,
verscholen in ons gevoel, een niet geëxploreerde tool,
bij verzuring beperkt houdbaar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Talent’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.