Leugens & de waarheid.

Lesley Biest

Voorgelogen worden komt vaak aan als een dreun,
eerst kreeg een ander steun .

Daarna was het de waarheid die het van de leugen won ,
waardoor er een nieuw tijdperk begon .

Een tijdperk waarin mensen hebben geleerd niet alles meer te geloven ,
en wat bepaalde mensen ook bekokstoven ,
het vertrouwen in wat iemand zegt is weg ,
en dat komt door de eigen leugens en de daarbij horende pech ,
want vanuit eerst een gemene lach ,
tot het niet kunnen uitstaan dat de waarheid boven water kwam op een dag .

Gemene mensen zullen er altijd zijn die jou van alles verwensen
als je dan wat terugzegt of ze de waarheid vertelt dan ben jij een boosdoener volgens die mensen .

Hun gedrag wordt door hun zelf niet gereflecteerd ,
want de fout is er altijd bij andere, het is altijd dezelfde haven waar de boot aanmeert .

Ooit komt er een dag dan kun je iemand anders de schuld overal van geven of jezelf eens beoordelen
dan zie je vanuit jezelf ook niet altijd glimmende juwelen .

Want zelf doen mensen ook veel verkeerd het bekennen tegenover jezelf is het moedigste wat je dan kunt doen ,
nee inderdaad schuif het die ander niet steeds in de schoen .

Een verhaal heeft altijd 2 kanten ,
maar door sommige wordt alleen 1 kant belicht , ja dat is het aanhoren van verkeerde informanten .

Poolshoogte nemen aan 2 kanten dat is terecht ,
want van 1 kant de fout zien is niet echt .

Dat is je eigen waarheid die je wilt geloven ,
Iedereen die hier mee te maken krijgt geef ik het advies sta er boven .
want het gaat niet alleen om uitdelen van andere aan jou adres , nee maar ook om wat je kunt innen
Alleen dan kun je het overwinnen ,

Mijn advies wees sterk, Be Strong,
en maak uiteindelijk in je leven je eigen gelukssprong

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leugens & de waarheid.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.