Einde van de vakantie

Juultje

Ik was dit jaar op vakantie bij de zee
Al mijn relaxte gedachten waren mee. 
We zwommen en zaten op het strand.
Onder ons de warme korrels zand.

De warmte van de zon gloeide op mijn huid.
Ik sloot mijn ogen en ging ertussenuit.
Een koude schaduw blokkeerde de zon.
Mijn blik schoot naar de horizon.

Een grote golf van drukte kwam daar aan.
De waarschuwing was mij ontgaan.
Rennen was niet meer in mijn gedachte
Ik bleef daar staan, zag de golf en wachtte

Het groeide, werd groter dan die ene flat. 
Kwam zo dicht bij; ik kon niet worden gered.
Mijn relaxte gevoel zette het op een rennen.
Ik kon de golf niet langer ontkennen.

Het raakte mij met alle werkelijkheid.
De tijd sleurde mij mee met zijn snelheid.
Ik hoef alleen mijn adem in te tomen.
Tot de volgende vrije dag gaat komen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 13-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Juultje (Actief sinds: 07-01-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Einde van de vakantie’ van Juultje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.