Een avond in de bar

Evelyn Dijkstra

Ik zit een boek te lezen in de bar
Bij mij zit een man op een kruk
Hij glimlacht breeduit van geluk

Hij begint tegen mij praten
Ik wil geen gesprek
Al helemaal niet met een zelfvoldane gek

Hij laat zich niet stoppen
Ik heb mijn smoes al klaar
Na een drukke dag ben ik helemaal gaar

Hij blijft maar praten
En hij schuift naar me toe
Mijn spieren voelen zwaar en moe

Geen ruimte om iets te zeggen
De tijd begint nu echt te dringen
Nog even en hij laat zich niet meer bedwingen

Ik sla zijn hand van mij af
Hij luistert eindelijk naar wat ik zeg
Ik mompel mijn smoes en loop zo snel mogelijk weg

Hij is beledigd en roept
Het is bedoeld als compliment
Jij bent een koud mens als je geen liefde herkent

Ik loop naar huis
Ik ben verdrietig en blij
De avond in de bar is voorbij



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra (Actief sinds: 02-09-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een avond in de bar’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.