Plunderende baron

Paul Duyvesteyn

De baron luistert naar windvlagen
Fluisteringen verwarren zijn hoofd
Hij kan niet meer goed nadenken
Daarom plunderde hij het kasteel

Door rijkdom gedreven snelt hij
onder de vervallen burchpoort
het gekeide ongelijke binnenhof op,
zijn ridderzwaard uit schede trekkend

Met moeite bestijgt hij de slingerende spiltrap.
Zijn slagzwaard klettert vonkend tegen de kasteelmuur
In gurende wind bolt zijn hose op,
zijn bovenbeenharen ritmisch meedeinend

Onverhoeds staat hij voor de wenteldeur
Woest slaat hij op bronzen hengsels
Oogbetraand ziet hij de helft van zijn kromzwaard
rinkelend de wenteltrap afzwiepen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Plunderende baron ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.