Vroeger een verjaardag vieren...

Dakoyria

Het was wat je noemt 'vaste prik', een klein
gezelschap dat meeviert jouw verjaardag
Ja, graag, koffie mét gebak! De gastvrouw
druk in de weer Opnieuw een verjaring deze
keer

Er werd onder de dames het populaire 'Besje'
geschonken, heel soms ook wel wijn of bier
Mateloos populair een glaasje jenever, meest
voor de mannen hier!

Zekers, ook een advocaatje met een dikke laag
slagroom ging er grif in Alles wel met mate en
begeleid door stukjes pittige kaas, wat worst of
wat gemengde nootjes dit keer

Op een vaste tijd weer opgestaan en naar huis
Tot de volgende keer, ja, gezellig! Als ik dan
verjaar zie ik je weer. Tot dan: blijf gezond en
geniet van het leven.

Dakoyria, 10 maart 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Vroeger een verjaardag vieren, ging volgens strikt -ongeschreven- regels. Ach, je zag elkaar weer eens en zéker bij een viering zo over en weer. Dakoyria, 10 maart 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vroeger een verjaardag vieren...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.