Remmen los

Ids Vlieg


Ze wilde graag op dansles gaan.
Schaars gekleed op een podium staan.
Luisteren naar haar innerlijke stem,
maar “iemand” trapte op de rem.

Ze verlangde naar de eerste kus.
Hij was zo knap en heette Marinus.
Ze drong bij hem aan met klem,
Maar “iemand” vond dat niet ad rem.

Ze wou naar Amsterdam te stappen
om uit een ander vat te tappen.
Ze kwam niet ver met de tram.
Die “iemand” trok nu aan de noodrem.

Een tijdje later werd ze achttien jaar.
Volwassen, voor het leven klaar.
Begin van een nieuw bestaansepos:
Ze riep “Eindelijk, nu gaan alle remmen los!”

Gedichten navigatie

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 17-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ids Vlieg (Actief sinds: 10-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Remmen los’ van Ids Vlieg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.