Poëzie-therapie

Valentijn

Het is niet gezond om alles op te kroppen
Gooi je frustraties eruit
Zei mijn therapeut
Maar nu ben ik niet meer te stoppen

Misselijk word ik
Van haargroei uit dovenmansoren
De roep om schone kernreactoren
Complotdenkers die hun ideeën uitventen
Oliebollen zonder rozijnen en krenten

Een hekel heb ik aan
Bijt- en vechthonden en hun eigenaren
Zwart-wit koeien die me aan blijven staren
Big-Brothertelevisie, Wie is de mol
De zin: het glas is half leeg of half vol

Een afkeer van
In ochtendjas geklede corpsballen
Een overdosis aan Brabantse varkens stallen
Privileges van adellijke personen
Vastgeroeste rollenpatronen

Weerzin tegen
Opgespoten lippen en botoxgezichten
Eindeloze eindejaar overzichten
Reclameblokken die je film onderbreken
Marsmuziek, slapen onder een gestikte deken

Ik huiver van
Voorstanders van wapentuig in huis
Demonstreren met een hakenkruis
Krassende nagels op een schoolbord
Een onverklaarbaar groot saldotekort

Ik moet braken van
Uitsluiting en discriminatie
Creationisme en predestinatie
Slangenleerschoenen met puntige neuzen
Duurzame praatjes van chemie-en oliereuzen

Ik kijk met afgrijzen naar
Weggooiverpakkingen in de gracht
Rijke trofeejagers op leeuwenjacht
Raaigrasvelden en vlinderbrillen
Onvoorstelbaar grote klassenverschillen

Ik verfoei
Het betegelen van voor-en achtertuinen
Je eigen prestaties rondbazuinen
Boeddhabeelden als louter decoratie
Een dag zonder enkele inspiratie

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poëzie-therapie’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.