Nooit gedacht

Joris Olivier



Ik doe dingen, jij niets van weet,
ken mensen jij nooit hebt ontmoet,
dat Wilders furore maakt,
is jou bespaard,
ik weer liefde beleefde,
zou je niet hebben verbaasd.

Oorlog door Poetin had je niet verwacht,
maar had je ook niet verwonderd,
evenals die in Gaza,
al die slachtoffers had je betreurd.
Zo kan ik nog wel even voortgaan,
zo triest, ´k had ´t je toch,
ondanks al dat leed, zo graag gegund,

want wat had je genoten van ‘t zijn,
samen met mij,
de wereld ‘n pietsje verbeterd,
trots op je kindren hebben bereikt,
kleinkindren geknuffeld en verwend.
Nu niet, ’k ben alleen zonder jou.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nooit gedacht’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.