Dat Franse plattelandsgezin...

Dakoyria

Dat jonge gezin dat ik in Frankrijk zag...
wonend op het platteland, door weinig
huizen omringd Je hoorde er vrolijk geblaf!

Geschermd werd er commercieel met de
verkoop van zelfgemaakte geitenkaas
Een flesje wijn van eigen bodem staat
daarbij ook niet dwaas

De harmonie die er zo overduidelijk heerst...
De eigen kinderen spelen zo zoet
Binnen in de boerderij hoor je unieke licht
klassieke muziek

Dit alles doet een mens meer dan goed,
meer te wensen heb je eigenlijk niet.

Dakoyria, 3 maart 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een nooit vergeten tafereeltje tijdens onze vakantie in Frankrijk van een gelukkig ogend gezin met bescheiden middelen. Een grote tas koffie werd ons spontaan en gastvrij overhandigd. Dakoyria, 3 maart 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dat Franse plattelandsgezin...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.