Een middagje plezier bij goed weer

Dakoyria

In die tijd ging je nog makkelijk voor een
middagje plezier Eerst snel een vriendin
optrommelen en dan naar híer
een welgelegen, beschutte plas die per
fiets goed te bereiken was

Wat stukken fruit en drinken mee en een
gelukkig dichtbij gelegen w.c.!
Baantjes trekken of enthousiast gespeeld
met een bal Spetter de spet plaagden we
elkaar vooral

Geen nood aan kwalitatief veilig water
Soms blauwalgen of eendengesnater...
Je hield het voor gezien, ging maar láter!
Waarschuwingen werden hoogst serieus
genomen Je wilde geen enge uitslag of
ziekte bekomen

Meestal was louter pret daar, fijne ervaringen
bijeen in gang gezet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een middagje plezier bij goed weer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.