In alle vreedzaamheid ijs eten!

Dakoyria

Enige boodschappen vergat ik hiervoor me
te halen...
Het straatbeeld was drúk, gezellig druk en
ijs eten was de hoofdactiviteit die ging bepalen

In volkomen pais en vree, geen mens deed
ergerlijk baldadig en de zeer nabij gelegen
supermarkt behandelde je klantgericht, was
ieder's idee!

Zomaar in alle rust kunnen ondergaan wat
vrijwel iedereen zo zielsgraag wil: plezier,
vreedzaamheid en alsjeblieft niet wéér opnieuw
een steekpartij met de nodige consternatie...
Het was in dát opzicht gelukkig nog doodstil

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In alle vreedzaamheid ijs eten!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.