Leven in limbo

Evelyn Dijkstra

Kon ik mijn leven inrichten naar mijn mogelijkheden
dan zou ik het wel weten wat te doen.
Nu weet ik niet of ik nog moet zwichten
me door de overheid tot overbelasting moet laten overreden.

Leven in limbo
Keuring waar alles van afhangt
want je weet niet hoe men je ziektes ontvangt
Wachten op de WIA-keuring

Mijn eigen wensen doen er
al heel lang niet meer toe.
Het is al weer jaren geleden
Dat ik iets zonder pijn of nadenken doe.

Altijd keuzes maken over de kleinste dingen
Schoonmaken, afspraken, oefeningen doen
De energie begint na een van de drie al op te raken.
Wanneer kom ik nog eens aan iets leuks voor mezelf toe?

Leven in limbo
Keuring waar alles van afhangt
want je weet niet hoe men je ziektes ontvangt
Wachten op de WIA-keuring

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 16-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra (Actief sinds: 02-09-2021)

Informatie bij het gedicht

Ik kan nu niet voor of achteruit. Als het UWV me te gezond inschat dan moet ik mezelf zieker maken om voldoende inkomen te blijven krijgen (en is het wachten tot ik definitief uitval). In deze wachttijd zijn meerdere mensen jaloers op de vrije tijd die ik nu heb. Helaas heb ik niet voldoende vrije energie om veel met die tijd te kunnen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leven in limbo’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.