De dag dat het weer mag

Gertjan van der Kraan

De dag dat het weer mag

We kijken allen uit naar de dag
De dag dat het weer mag;
Elkaar een hand mogen geven
Gewoon een knuffel beleven
Iemand weer gewoon herkennen
Zonder steeds te moeten wennen
Aan een bedekking voor het gezicht
Waardoor je niet echt bent gericht
Op de persoon maar de omstandigheid
Wat te zeggen van een terrasje pikken
Of gezellig samen een vorkje prikken
Maar deze nare indrukwekkende tijd
Ligt dan gelukkig weer achter ons
Misschien uitgeknepen als een spons
Maar klaar om energie op te zuigen
Om dan anderen weer op te frissen
Zonder je steeds weer te vergissen
Mocht dit nu wel of mag dit niet
Voordat de overheid de misstap ziet
Maar voordat we verder dromen
Moeten we nog op dat punt komen;
De dag dat het weer mag,
Met op het gezicht een brede lach.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De dag dat het weer mag’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.